Yritysesittely

Alajärven Lämpö Oy on kotimainen, paikkakunnallinen toimija. Turvaamme lämmöntuotannon ja asiakas saa nopeasti palvelua.

Alajärven Lämpö Oy kuuluu tytäryhtiönä Alajärven Kaupunki konserniin. Yhtiön toimiala on kaukolämmön tuotanto ja jakelu.

Lämmön tuotanto tapahtuu pääasiasssa uudella 8 MW ja vanhalla 7,5 MW kotimaisen polttoaineen laitoksilla. Lisäksi on varalla riittävästi öljytehoa.

Biolämpökeskus on varustettu uusimmalla teknologialla: savukaasujen pesurilla ja lämmön talteenotolla. Lisäksi pesuriyksikköön kuuluu lämpöpumppu, jolla pystytään tehostamaan savukaasujen lauhtumista. Polttoaineena uusi lämpökeskus käyttää kuoren, hakkeen ja palaturpeen sekoitusta. Savukaasujen talteenotto on osa kokonaisuutta ja savukaasujen loppulämpötila saadaan näin pudotettua.

Lämpöpumppu jäähdyttää tarvittaessa kaukolämmön paluuvettä, paremman talteenoton saavuttamiseksi. Lämpöpumppu on tuottanut lämpöä cop-kertoimella 8-10 eli pumpun käyttämästä sähköstä on saatu lämpöä 8-10 kertaisesti syötettyyn sähköenergiaan nähden.

Laitos säästää polttoaine-energiaa 20- 30% vuositasolla.

Kaukolämmön jakeluverkostoa yhtiöllä on 33,9 km ja verkostoon liitettyjä kiinteistöjä on 320 kpl.

Kaukolämmön myynti asiakkaille 2022 vuonna oli  28933 MWh